PDA

Tüm Versiyonu Göster : Forumumuzu nasıl büyütebiliriz?

Mengu
28-09-2007, 09:35 AM
Merhaba değerli dostlar,

Sizlerin de vBulletin-Turkey ailesinin bir parçası olmanızın ardından bu konuda fikrinizi almak istedik. Biliyorsunuz bizim kesin çizgilerimiz var ve forumumuzu da bu çizgilerimiz doğrultusunda büyütmek istiyoruz.

Bütün bunları gözönüne aldıktan sonra, sizce vBulletin-Turkey.org nasıl büyüyebilir?

Mu®
28-09-2007, 11:06 AM
Katılımcı bazında soruyorsan eğer,iki ana grupta ele alabiliriz.
Birincisi değerli Türk kod yazarlarımızın sitemize katılımını sağlamalıyız.Kendi geliştirdikleri ürünlerini sitemizde sergileyebilmeliler,paylaşabilmeliler,gerektiğinde ücretli ürünlerini satışa çıkarabilmeliler.
İkincisi her bir ana bölüm için konusunda deneyimli,moderatör arkadaşlarımızın vBTrk ekibimize katılmaları gerekmekte.

Öte yandan sitemizle ilgili alt yapı çalışmalarında yönetime destek olacak arkadaşlarımızında takımımıza katılması gerekir.

Yine ekip olarak site içerisinde vBulletin ile ilgili dokümansal bilgileri hazırlamalı,Türkçeleştirmeli,Resimli ve videolu anlatımlar hazırlamalıyız.

piciar
28-09-2007, 09:25 PM
Büyük olgular varsa eğer
Öncelikle Lisanslı vBulletin Kullanıcılarına destek sağlamak gerekir diye düşünüyorum, Türk Koderleride burada görmek daha iyi olacak

Mengu
28-09-2007, 10:46 PM
Katılımcı bazında soruyorsan eğer,iki ana grupta ele alabiliriz.
Birincisi değerli Türk kod yazarlarımızın sitemize katılımını sağlamalıyız.Kendi geliştirdikleri ürünlerini sitemizde sergileyebilmeliler,paylaşabilmeliler,gerektiğinde ücretli ürünlerini satışa çıkarabilmeliler.
İkincisi her bir ana bölüm için konusunda deneyimli,moderatör arkadaşlarımızın vBTrk ekibimize katılmaları gerekmekte.

Öte yandan sitemizle ilgili alt yapı çalışmalarında yönetime destek olacak arkadaşlarımızında takımımıza katılması gerekir.

Yine ekip olarak site içerisinde vBulletin ile ilgili dokümansal bilgileri hazırlamalı,Türkçeleştirmeli,Resimli ve videolu anlatımlar hazırlamalıyız.

Abi, insanlar maneviyatın değil de maddiyatın peşine düşmüşler. Sen ve ben bu işe girerken gönlümüzü koyduk ortaya, dedik ki Türk vBulletin kullanıcılarına adam gibi yardım eden bir site olsun. Oradan buradan çalıntı eklentileri, temaları paylaşmak değil de, bilgimizi paylaşmak istedik. Bazı arkadaşlar karıştırıyorlar; biz vBulletin eklenti destek sitesi değiliz, vBulletin destek sitesiyiz; doğal olarak eklentiler hakkında yardım yapma veya yapmama hakkımızı gizli tutarız, ki eğer biliyorsak zaten yardım ederiz.

Bir arkadaşa bir sitede ö.m. gönderdiğimde eğer kendisine ücret ödenirse sitemize geleceğini belirtti. Benim böyle adamlara ihtiyacım yok. Ben bu işe gönül verip, bilgimi ve vaktimi ortaya koyuyorsam, burada yönetici yapacağım ve popülerleştireceğim adamdan da bunu beklerim. Beklentimi karşılayamıyorsa benim zaten işim yok demektir bu kişiyle. Tabii ki bazı şeyleri alabilmek için bazı şeyleri vermek gerekiyor, ancak bu maddiyat olduğunda işler değişir. Ben burada neden yönetici yapmayayım ki bu işi bilen adamı? Şu da var, bu işi bilip de gönül vermeyen adamı da yönetici yapmam. Çünkü benim anlayışıma çok ters bu.

Dolayısıyla yapılacaklar listemize şunları da ekliyoruz;
Herhangi bir destek sitesinin yöneticisi veya sahibi olmayan ve vBulletin hakkında geniş bilgiye sahip olduğuna kanaat getirdiğimiz kişileri sitemizde yönetici yapacağız.
vBulletin-Turkey olarak daha fazla döküman hazırlayacağız ve daha fazla yardım edeceğiz.

Büyük olgular varsa eğer
Öncelikle Lisanslı vBulletin Kullanıcılarına destek sağlamak gerekir diye düşünüyorum, Türk Koderleride burada görmek daha iyi olacak

Türk coderların keyfi bilir, isterlerse gelirler, isterlerse gelmezler. :)

medishared
04-05-2008, 01:52 AM
eklenti işine girmeden büyümek zor insanlar bir hevesle lisanslı yada lisanssız vb kuruyorlar tamin duygusu için google da eklenti araıyorlar. piyasada herkes eklenti yapıyor!!!
ama artık .oku çıkmış.
burada gerçekten tam anlamıyla çalışan eklentiler toplanabilir. yeni ürünler satılabilir.

emir2005
18-11-2008, 02:23 AM
Bende bir ara vbdestek forumu acmayi düsünmüstüm ama tek basina olabilecek bir is degil benim bu konudaki tavsiyelerim söyle olabilir

1. Destek isi yorucu bir istir dolayisi ile destek verecek büyük bir ekibe sahip olmak gerekir destekdeki en önemli konu hizli ve dogru olmak egerki destek arzu eden kisi actigi konuya 5 gün cevap bulamayacaksa o foruma destek forumu denmez egerki her destek talebine yetismek mümkün degilse belirli ücretli destek paketleri kurulup ( ucuz bir fiyata) destek paketini alana cok hizli destek verilmeli.

2. Sadece ama sadece vb lisansi olanlara destek verilmeli.

3. Eklenti konusundada destek verilmeli ( eklenti paylasilsin demiyorum sadece destek verilsin ) kaldiki sade bir vbulletini kolay kolay sorun yaratmaz destek talebide olmaz

4. Sürekli makaleler yazilmali vbulletini nasil seo edilir ,vbulletin de yapilmasi gereken ayarlar , vs. tarzinda cok fazla yerde paylasilmamis makaleler

5. Her türlü icerigi ve görünümü ile kiskanilan bir vbulletin forumu olmak .

bunlar nacizane benim düsüncelerim .

Saygilarla.

alptraum
19-11-2008, 02:01 AM
Özgün makaleler, hizli yardim, zaten gerisi kendiliginden gelecektir.

Baracuda
19-11-2008, 03:32 AM
Bu forum açıldığından beri varım.Kendimi geliştiriyorum ama ne kod yazarım nede eklenti yaparım.Sadece forumun reklamını çok iyi bir şekilde yaparım bunu biliyorum.Elimden geldiğincede grafik yardımı yaparım.Bende murat abinin bildiği gibi fiat bravonun sitesini tasarlayıp yönetiyorum forumunu onun için yapabileceğim tek şey bunlar.
Ne kod yapabilirim nede eklenti vb...Sizlerin mahsülünden yardımından faydalanabilirim.

Çoğu forumda şunu gördüm,ben yapıyorum ama bilgimi beleşe vermem.Bu sitede gönül verecek adam varsa ücretsiz çalışmalı.Murat abi görende galentör sanacak zaten site resmi reklam almıyor nasıl ücretli eleman çalıştıracak.Gelecek olan yardım severli paylaşımcı olacak.
Devir öyle bir an olduki bu işi sizin gibi taş çatlasın -23 kişi çıkar diğer türlü herşey paraya endeksli açıkcası.

Son sözüm reklam ve grafik konusunda siteye yardım ederim ;) Zaten bir bilgi olduğunda sizden yardım istiyorum.
Sonuçta bende murat abiden bir kaç dostlardan yardım alıyorum murat abide yardım etmeyebilir.Kendisinede teşekkür ediyorum.

Ali
24-11-2008, 09:17 AM
Kod yazmak ve tema yapmak için öğretici makaleler yayınlanabilir

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0