PDA

Tüm Versiyonu Göster : Vbulletin Server Seçimi?

Baracuda
09-11-2007, 07:30 PM
İyi bir domain alındı diyelim revaşta hiti var.Server olarak ne öneririsiniz Vbulletin kuruldu diyelim.
Kaç mb server?Veritabanı kaç adet?Trafik vb detayları yazarmısınız?
Benim için değil genel kullanıcılar için öğrenmiş olurlar kim ne için kaçlık server alması gerektiğini aklı mantığınca hesaplasın.Çünki verilen server paraları kullanılmayan alanlar boşa giden paralar herkes bilgili olsun ona göre alsın serverı evet yorumalrınız? ;)

Mengu
11-11-2007, 03:36 PM
Mümkün olduğunca yüksek trafik ve alan sahibi olmanız gerekiyor. Bununla birlikte sunucunuzun kesinlikle hızlı olması gerek.

voLveR
11-11-2007, 07:40 PM
En Önemliside Hızlı olması çok veya en çok dikkatimi çeken şeydir server hızlı olması vbulletin-turkey.org serveri oldukça hızlı sanırım gerçekten beyeniyorum böyle serverleri.

CinayeT
20-11-2007, 01:47 PM
vbulletin server seçimlerinde en iyi yanıtı free serverlardan alırsınız asla kesilmezler :)tabi bu işin şakası vbulletin başlangıç olarak her nekadarda çok iyi bir server gerektirmiycekmiş gibi görünsde siteniz büyüdükce vb nin sistemi ne kadar kastığını anlıycaksınız.Yani bir vb kurulu site ileride tek başına bir serverda barındırılmaya mahkumdur çünkü sisteme çok yüklendiğinden serverı aşırı derecede yorucakdır üstüne diğer sitelerin yükü bindiğinde büyük ihtimalle database eror almaya başlıycaksınız veya sayfa görüntülenemiyor gibi..Yani sonuç olarak bu işe başlayıp ileriyi düşünen arkadaşlar unutmasınki başta 250 mb alan 5000 mb trafikle işe başlansada ilerisi için bir server düşünmeleri ve ona göre kendilerini ayarlamaları şart :)

Baracuda
21-11-2007, 12:14 AM
Cinayet ne diyorsun abi beni çökerteceksin server feci pahalı öğrenci işi nasıl karşılarım. :) Abi bu gidişle bir forum kuracağız çok talepli bir forum olacak ama şimdilik bilemiyorumda nasıl yaparım 1.5 gb alanlı 25gb trafikli yeter sanırım.http://www.hostcini.com/linux_hosting_platin.php

Mengu
21-11-2007, 10:19 AM
Başlangıç için güzel bir paket.

CinayeT
23-11-2007, 02:09 PM
Cinayet ne diyorsun abi beni çökerteceksin server feci pahalı öğrenci işi nasıl karşılarım. :) Abi bu gidişle bir forum kuracağız çok talepli bir forum olacak ama şimdilik bilemiyorumda nasıl yaparım 1.5 gb alanlı 25gb trafikli yeter sanırım.http://www.hostcini.com/linux_hosting_platin.php
sevgili kardeşim bu söylemiş olduğum şey çok ilerisi için inan bu işin içine girdikten sonra nedemek istediğimi anlıycaksın merak etme bizde öğrencilik yıllarımızda başladık ilk olarak free hostta kurdum sonra 100 mb alan aldım ondan sonra 250 mb arttırdım ben biraz hızlı geliştiirdim bana kapılar açıldı işimizde rast gitti reseller aldım satış yapdım sonra server geldi ardından anlatmak istediğimde şu bu işe hevesliysen hiç çekinmeden gir zaten sen ilerledikce kapılar açılıyo sana şimdi 100 mb başlarsın sonra bakmışsın serverın var yeterki iste ve çaba göster.:)

haqqi
26-11-2007, 03:30 PM
Herseyden önce guvenlik diyorum ben 1 yılda 5 tane server degiştim ve yine degişecegim hotbulda ilan verdim 6-7 tane hosting firması teklif bırakmış inanın bana 5 tanesi guvenlik istedigim halde oldukca guvensiz guvenligi hep guvenli moda baglamıslar ama elin oglu sitenize bi flood saldırı programı ile saldırıo sever nockuot oluo 2 tanesi saglam cıktı hepsini test ettik herseyden once kesıntısız hizmet ve guvenlik şart arkadaşlar benım hostlara harcadıgım parayla şimdiye 1 yıllık reseller makina kiralamıstım.
eger hostlar hakkında yorum serbestse hostlarıda belirtmek isterim kanıtlarıyla beraber.

iyi calısmalar.........

Mu®
26-11-2007, 06:24 PM
www.hostcini.com .....yoksa hala düşünüyor musunuz?

oguztr
28-11-2007, 02:51 AM
hostciniyi bende beğeniyorum domainlerim oradan ve kurumsallaşmış bir yer ancak biraz fiyatı yüksek

Mu®
28-11-2007, 08:59 AM
Dünyanın hiç bir yerinde kaliteyi ucuza getiremezsiniz.
Eğer ucuz olursa baş ağrısına katlanmak gerek.

Agharta
31-01-2008, 02:52 PM
Bu yazılan sorunlarla ben de karşılaşmaya başladım. 6 aylık bir site ve 2 hosting firması değiştirdik. Şuanda 3. arıyoruz. Kendi serverınızı kurun diyorlar. Fakat bunu yapabilecek alt yapı ve maddi olanaklar yok şuanda. Host ederek devam etmek durumunayız. Bu konuda mağdur olmayacağımız hosting firmaları varsa buradan paylaşabilirmisiniz. Reklam olmasın derseniz pm yoluyla gönderebilirsiniz.

tutaste
31-01-2008, 03:09 PM
bence domain.com ben kaç senedir sorun nedir bilmiyorum
Şeytan kulağına kurşun:)

Mu®
31-01-2008, 06:06 PM
Agharta site kurallarımızda bu şekilde bir reklam kısıtlaması yok.İstediğiniz firmayı yazabilirsiniz.
vBulletin yapı itibarı ile sunucuyu yorabilme yetisi olan bir scripttir.
Eğer ki siz vbulletininizi eklentiler ile zenginleştirirseniz bu olasılık daha da artar.Bunun içinde zaten tüm vbulletin yetkilileri siteleri mümkün olduğunca eklentisiz yada en az sayıda eklenti ile kullanmanızı tavsiye ederler.
Özellikle vbulletini aşırı derecede yoran bir çok eklenti vardır.Bunlar vborgta zaman içinde hep konuşulmuştur.Konuşulmaktadır.
Bunaların hangileri olduğunu,tecrübe etmiş arkadaşlarımız zamanla bizimle paylaşacaklardır.Hatta bir konu başlatayım ben bununla ilgili.
Hosting firmalarıda sunucular zorlanınca aynı sunucudaki diğer müşterileri mağdur olmasın diye vbulletin sitelerine sıcak bakmazlar ve zamanla sizi kendi kiralık sunucunuza yani dedicated sunuculara yönlendiriler.
http://www.vbulletin-turkey.org/forum/veritabani-ve-sunucu-sorulariniz/286-sunucuyu-zorlayan-eklentiler.html

AhandaX
24-02-2008, 09:06 AM
Merhaba Güzel konu ama biraz sapmış Gördüm vBulletine yeni gecen kişiler öncelikle 100 mb 2gb trafikte normaldir ve garantisidirki orjinal bir isim değilse pekte acemiyse rahat 1 sene götürür...

sunucu özellikleri tr lokasyon hızlı oldugu icin tercih edilmemeli cunku Tr oldugundan sürekli ucuyor sorunlarla karşılanabiliyor.
bende bu dertten kurtulmak icin almanya netdirekt ile calışıyorum hız problemi yok...

serverde secerken sececeginiz Linux 2 gb ram olsun cok güzel olur ve firmanızla konuşun trafik artarsa sürekli arttırabilirmiyiz ki ben müsadede ediyorum 5 gb veriyorum 10 gb e kadarda müsadem var. yani pek etkileyecegini sanmam.

Saygılar // AF

robert
18-01-2009, 11:15 PM
bende ilk zamanlarda ufak takılıyordum baktım işler büyüdü vps almak zorunda kaldım serverimdende memnunum şu an bayada hıslı şimdilik tabii ilerde no olur bilemiyorum ama size önerim ixirhost.com Web Hosting - Hosting - Profesyonel Web Hosting (http://www.ixirhost.com/) mavikumsalın selamı var derseniz gereken güzelliğide yaparlar tabi herşey faturalı yasal bilginize....

egelist
27-05-2009, 08:46 PM
Vbulletin sistemini ilk kuran arkadaşlara ilk olarak maliyeti en düşük ama kaliteli serverlarda barınmalarını tavsiye ederim. Türkiye veya Yurt dışı seçim sizin. Bana sorarsanız, Bir çok arkadaşımız tr lokasyonundan hoşnut değil, Türkiye lokasyonunda kaliteden ödün vermeyen bir çok firma var. istanbul, izmir ve bursa firmalarını inceleyebilirsiniz. 2001 den bu yana vbulletin ile ilgileniyorum. Şu an dedicated server ım var. Forumlarınız büyüdükçe sorunlarınızda büyüyor arkadaşlar. Zaman içerisinde forumunuzun büyümesiyle birlikte sizlerinde mevcut paketlerinizi büyütmeniz gerekir. Yurt dışı lokasyonlarında bazen türkiye yurt dışı hatlarında çalışmalar olduğu zaman siteleriniz çalışmaz. Türkiye lokasyonunun ayrı bir avantajıdır bu. Her ne kadar yurt dışındaki standartlar türkiyedekinden yüksek olsada tr lokasyonunu yurt dışına değişmem. İşleri büyültünce en güzeli co - location sistemine geçmek olur. Bir kaç büyük forum sahibi olan arkadaşlarınızla ortak olarak son sistem bir pc alır, kaliteli bir host şirketine verir, aylık hat parası ödersiniz. Şahsen dedicated server ile co location aylık kiralar hemen hemen aynı paradır. Paket ve bağlantı hızları hemen hemen aynı paraya eşit oluyor.Dedicated serverlarda genelde firewall opsiyonludur. Aynı şekilde co-location dada. Ek hizmet olarak geçer... :)
İlaveten bir şey daha, arkadaşlar genelde host şirketleri aldığınız paketin tüm fonksiyonlarını size söylemeyebilir. Vbulletin forumlarında yaşanan en büyük problem ise ufak çaplı alınan host paketleri ve vps paketlerinden çıkan cpu sınırlaması sorunudur. Yeni açılan forumlarda bu sorun pek rastlanmaz fakat sitenizin hiti artış gösterdikçe size verilen cpu sınırını aştığınız durumda, Hesabınız veya hit yapan domaininiz askıya alınır. İlk olarak bir paket alırken host şirketiyle cpu sınırının % kaç olduğunu sorun. Genelde bu %10 gibi bir sınır oluyor, tabi firmasına görede değişir. Aklınızda bulunsun... :)

NTSY
02-12-2009, 11:03 AM
hostcini izmirde yani türkiye merkezli bir datacenter. ilk işe başladıklarında pasaport iskelede 50 metre kare bir ofisteydiler fakat şuan yeni binaları4 katlı ve kendilerine ait. kerem bey yani hostcinin sahibi işinde prof. bir ekiple çalışmakta. defalarca ziyaretlerine gittim. gün geçtikçe güçleniyorlar. Tavsiye edebileceğim bir firma.

serhatalptekin
20-01-2010, 11:26 AM
Bende katılıyorum ,hostingle başlayıp resellere çıktım ordan vps e ordan sunucuya şimdi şirket:)
en önemlisi destek yedekleme anında müdahale türkiye sunucuları eğer sağlam yerden alıyorsanız zaten hızlıdır. bizde çıkan sorunlar çöken sitelere karşı sunucuya yedekleme sistemi geliştirdik artık bozulsa bile 4 dakika içinde sitemizin istediğiniz tarihini kuruyoruz.
++++
! reklamlara aldanmayın reklamlara ihtiyacı olmaynları arayın ;)

Sunucu hosting konusunda yardımcı olabilirim ilgilenenlere

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0