Tüm Versiyonu Göster : Toplu Aktivasyon: SQL Sorgusu?
Regex
28-01-2009, 08:39 PM
Merhaba arkadaşlar,
Forumumda önceden, e-posta onaylı aktivasyon sistemi kullanmaktaydım ve bu sistemi devre dışı bıraktım.
Peki ben, "Onay Bekleyen Kullanıcı" grubundaki tüm kullanıcıları, "Kayıtlı Kullanıcı" grubuna nasıl aktarırım? Bunun bir SQL sorgusuyla yapıldığını biliyorum, fakat nasıl?
Not: Bahsettiğim kullanıcı grubu adlarını, Türkçe'leştirdim fakat silip yeniden açmadım. Yani sıra (ID) numaraları orjinal vBulletin'daki sıra numaralarıyla aynı.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Ekleme: Başlığı, yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.
Mengu
29-01-2009, 11:17 AM
UPDATE user SET usergroupid = 2 WHERE usergroupid = 3 sorgusunu kullanirsan e-posta onayi bekleyen kullanicilari kayitli uyeler kullanici grubuna tasimis olursun. bunun ardindan uc sey daha yapman gerek.
admincp -> bakim (maintenance) -> sayaclari guncelle (update counters) kisminda
1) kullanici basliklarini ve rutbelerini guncelle (update user titles and ranks)
2) istatistikleri guncelle (rebuild statistics)
3) kullanici adlarini guncelle (update usernames)
tutaste
29-01-2009, 03:06 PM
Kusura bakmayın ama vBulletin Türkçe destek forumlarının bir kaç tanesine bakıyorum özellikle forumda rütbeli makan mevki sahipleri ziyaretçileri sorularının çoğuna şablonu editle veya sql den şu sorguyu yap diyor iyide bu vBulletin Admin CP deki bir sürü ayar seçenekleri hiçbir işe yaramıyormu?
vBulletin destek siteleri bir nevi insanlara vBulletini öğretmek değilmidir?
vBulletinde olmayan bir seçenek için alternatif seçenekler önerilmesi uygun olur ama var olan bir seçenek en acemilerin bile yapabileceği bir seçenek varken sanki bunu yapmak uzamanlık gerektiği gibi bir imaj veriliyor
Bence bu yanlış bir yol olduğunu düşünüyorum
Bu arkadaşımızın sorusuna gelince
Admincp>>Kullanıcılar>>Kullanıcıları Taşı/buda:
Kullanıcı Grubu: Email Onayı Bekleyen Üyeler
Son X Günden Beri Giriş Yapmayanlar: 0
Bul
Etkinlik: Taşı : Kayıtlı Kullanıcı Grubu
Git
Hepsi bu kadar.
Regex
29-01-2009, 07:44 PM
Teşekkür ederim, Mengü. Bu çözüm fazlasıyla işime yaradı.
Mengu
29-01-2009, 10:19 PM
Kusura bakmayın ama vBulletin Türkçe destek forumlarının bir kaç tanesine bakıyorum özellikle forumda rütbeli makan mevki sahipleri ziyaretçileri sorularının çoğuna şablonu editle veya sql den şu sorguyu yap diyor iyide bu vBulletin Admin CP deki bir sürü ayar seçenekleri hiçbir işe yaramıyormu?
vBulletin destek siteleri bir nevi insanlara vBulletini öğretmek değilmidir?
vBulletinde olmayan bir seçenek için alternatif seçenekler önerilmesi uygun olur ama var olan bir seçenek en acemilerin bile yapabileceği bir seçenek varken sanki bunu yapmak uzamanlık gerektiği gibi bir imaj veriliyor
Bence bu yanlış bir yol olduğunu düşünüyorum
Bu arkadaşımızın sorusuna gelince
Admincp>>Kullanıcılar>>Kullanıcıları Taşı/buda:
Kullanıcı Grubu: Email Onayı Bekleyen Üyeler
Son X Günden Beri Giriş Yapmayanlar: 0
Bul
Etkinlik: Taşı : Kayıtlı Kullanıcı Grubu
Git
Hepsi bu kadar.
ogretici iletiniz icin cok tesekkur ediyorum sayin tutaste. fakat basligi okumus muydunuz? :)
Regex
29-01-2009, 10:41 PM
Bir sorum daha olacak: Bu SQL sorguları, aşırı fazla şekilde bandwidth mi harcıyor? Çünkü bugün bu sorguyu yaptıktan sonra, bandwidth limitimi aştığım için sitem geçici süreliğine kapandı (kotayı yükselttirene kadar). Doğru bir teze mi ulaştım acaba? Eğer bu yöntem, çok aşırı SQL harcıyorsa; ya daha fazla trafiğe sahip bir hosta geçeceğim ya da alternatif yöntemleri uygulamaya çalışacağım.
vBulletin™ Sürüm 4.0.5 ile tasarlanmıştır. Telif hakkı © 2010 vBulletin Solutions A.Ş aittir. Tüm hakları saklıdır.